tuesday blues

Posted by Mademoiselle Sophie , Tuesday, December 8, 2015 3:00 PM


Dalam hidup ini tak semua yang kita nak kita pasti dapat.
Sebab itu bukan urusan kita pun in the first place.
Bukan kita penentunya.
Kita nak begitu begini tanpa kita tahu apa itu baik atau buruk pada kita.
Kita merengek, meratap and so on for small matter sahaja pun.
Lupanya kita ini pada hakikat siapa kita.

Tak guna kalau kita hidup 
tapi tak cuba menjadi sebaik, sesolehah, se'humble' manusia yang kita boleh.
Sudah-sudahlah dengan ego, dengki, and so on.
Bestnya bila tengok manusia2 sekeliling yang sangat baik, sangat pemurah dengan kasih sayang, sangat kasih pada teman-teman.
How I wish I am also that unreserved with love.

Hari ini punya mood macam roller coaster.
Tak sangka bila kita heart-to-heart dengan someone, kita discover a new side of ...
And kita amazed sangat sebab kita tak pernah tahu pun dia sangat amazing.
And it does feels like I always took ... for granted.
And kita rasa 'kecil' sangat sebab kita tak sebaik dia.

Rasa lega rupanya bila tak perlu simpan apa-apa dalam hati
bila nak bercerita.
Rasa puas sebab dapat cakap terus apa yang ada dalam hati.
Tak perlu tahan-tahan. Tak perlu fikir dalam-dalam.
It feels like I got nothing to lose by being honest.
And I don't.

Alhamdulillah selesai written exam. Both medicine and surgery. 
Semoga najah semua, ameen ya rabbal alamin.
Sebab mood kita blues sikit ini malam, so ini sahaja lah kita boleh coret.
Kita pun tak adalah gemar berblues-blues ni, mungkin PMS kot. kehkehkeh
Chow lu. Annyeong!

0 Response to "tuesday blues"