foode foode

Posted by Mademoiselle Sophie , Sunday, September 7, 2014 1:25 AM

That feeling when you succeed in making one tasty dish. Hwa hwa hwa. I am so satisfied.

Today i am making chicken curry and it feels really good when you see your brothers and sisters menambah nasi. Puasss.. hahaha

Itulah. Malas sebenarnya nak masak2 ni. Masalah betul bila perempuan malas masak ni. Kesian bakal suami ai. Tapi takpe, nanti ai cuba rajin2kan diri ye. Bhahaha...

Lagi satu, malas nak mencuba. Nak cuba masakan/resipi baru. Dalam mimpi je lah.. nak je buat tapi gitulah.. i am so lazy.  Daaaa.. 

Posted by Mademoiselle Sophie , Saturday, September 6, 2014 8:58 PM

Cuti extend.. hmm.. patut gembira kah, sedih kah, takut kah, apa2 lah... mixed feeling! 
Alhamdulillah. Tahniah Anis sebab sekarang ini you dah officially a final year medical student!

Wahhh.. kalau diimbau kembali, kadang2 rasa tak percaya pun ada. ohhh, aku dah melangkah sejauh ni. Dan akan ada bnyak cabaran yg menanti di masa depan. Mampukah aku? Kuatkah aku? Tabahkah aku? Ini lah persoalan2 yg sering bermain2 di minda.

Yelah, diri ini pun dah berusia 23 tahun. Memang dah tua kan? Makin meningkat dewasa. Kadang rasa takut itu hadir, mungkin sebab rasa taknak dewasa. Nak jadi budak2 je. tapi tak boleh lah begitu. Sebab life is a process. We are costantly growing up. Till death comes. 

Harapanku, aku akn terus kuat utk mghadapi segala cabaran di masa depan.
Harapanku, aku akn terus evolve --jadi manusia lebih baik setiap hari.
Harapanku, setiap pagi aku dapat tarik nafas, aku takkan lupa bersyukur pada Tuhan
Harapanku, setiap waktu, aku tak letih utk sentiasa menyuburkan kecintaanku kepada Tuhan, meraih rahmat dan kasih-sayangNya.
Harapanku, setiap masa, ibu bapaku akan sentiasa tersenyum gembira, even in times of hardship, hati mereka sentiasa tenang.
Harapanku, hubungan kami satu keluarga diredhai ALLAH. AMIN

20140709 --GB.TRG