sense of time

Posted by Mademoiselle Sophie , Thursday, September 6, 2012 8:03 AM

Baru selesai intai-intai balik status2 lama di FB. *tarik nafas panjang* tersedar, betapa tak maturednye saya dulu. too childish~ hmmm..
rasa macam sekarang lebih 'lembut' dari dulu.. hehehe :)

seriously, when i read back all my comments, rasa macam nak sembunyi bawah katil~
kasar sangat!
so, i would like to take this opportunity to apologize to all my friends ( mana2 komen yang harsh, ada tersinggung atau terkecil hati ke).

i've got only 23 days left before i depart for egypt :( sedih nak tinggalkan family, especially, my baby girl, Aisyah. Well, takpelah, absence makes the heart grow fonder, right? Yelah tu~ :) InsyaALLAH, kalau panjang umur masih boleh bertemu lagi. 
[Achik; you pulak, the bestest bestie, sissy :P] , so, takyah lah jeles ngan adik eyh..

Year 2013, i officially will be a fourth year medical student. Rasa macam baru semalam berkumpul di KLIA untuk my first departure to Egypt. Tahun depan dah masuk tahun klinikal. Tinggal 3 years / 2 years and a half for me to finish my study. I still can't believe that i hold this title as 'a medical student'. Hopefully, i can be a SAFE doctor, a good one, and lurking in the back of my mind is to be the genius one :P in the future insyaALLAH.

Tahun ini ramai senior, junior complete half of their deen :) Yelah, masing2 dah bertemu jodoh masing2. Mabruk alaikum, Barakallahulakum till Jannah. Saya? Tak tahulah~
Dalam hati memang gatal bukan main :P Rasanya tak salah pun untuk saya fikir soal ini kan? Hey, i'll be turning 22 next year. Sesetengah orang memang anggap masih mudalah nak fikir soal nikah ini. Vice versa untuk saya. I don't want to marry late. Abah dan adik pun cakap orang perempuan eloknya kahwin awal :) Kita boleh merancang, tapi ALLAH yang menetapkan. Maybe, i don't live that long to be married, or maybe i am marrying late, not the latter i hope :P 

For year 2013, i set a few rules for myself to be followed, as a guideline throughout the whole year, in order to accomplish my mission. FOCUS, FOCUS, and FOCUS! haah, temanya fokus. Berdasarkan tahun lepas punya muhasabah, i lose focus due to some matter. So, tahun ini, FOKUS kene 100 percent lah. insyaALLAH.. plus other necessary effort for success. Being hardworking, proper eating, sleeping, exercising ( kene lose weight yang 4 kali ganda naik setiap kali balik malaysia :P).

i'll just leave you with this quote from Sis Yasmin Mogahed :)

'' Turn every fall into a rise, by refusing to be conquered. Refuse to let despair win. Let nothing own you but God. That's where hope never dies. No matter where you are, or where you've been...that's where hope never dies. ''

nota i : saya tau tajuk tak related langsung dengan post dibawah. do i even care? nope! :P

2 Response to "sense of time "

Maya Dealove Says:

aku pulak baca blog post lama, sangat tak matured gak!

Mademoiselle Sophie Says:

i do the same thing jugak :P tak kesahlah belog ke facebook ke etc :))